Vevkollegiet ARAKNE
  

KUNSTNERE
   ANNE-KIRSTI ESPENES KAMME GREIFF METTE N. HANDBERG RANDI H. HJORTH
 


 


 METTE NORGÅRD HANDBERG
  Billedvev, design, strikk, broderi, maling, hagearbeid, sykling, døgnet har heldigvis 24 timer!   Tlf. 73 91 87 29

 


 OM HANDBERG - OMTALER - CV - ANDRE ARBEIDER - ELDRE ARBEIDER

 

 

INFORMASJON OM
Mette Norgård Handberg er ektefødt bergenser (28. 9.1944) og har den faglige utdanningen fra sin hjemby, Bergens Kunsthåndverksskole. Hun flyttet til Trondheim i 1968 og meldte seg etterhvert inn i Trøndelag Bildende Kunstnere, og ble senere også aktiv innenfor Norske Kunsthåndverkere. Kunstnerisk arbeider hun mest med billedvev, men har i perioder vært freelance strikkedesigner for bl.a. Dale of Norway og Selbu Husflid. Fra 1977 og en del år framover arbeidet hun med kirketekstiler til en rekke kirker i Sør-Trøndelag, spesielt Strindheim Kirke, men også bl.a. Nidarosdomen.

STATEMENT
I billedveven benytter jeg tradisjonell gobelinteknikk, selv om det ikke alltid ser slik ut. Der er ofte små malte speil innfelt i teppene, noe som kan skape ganske overraskende virkninger etterhvert som lyset treffer speilene. Disse speilflatene sammen med variasjon i matte og blanke fibre, floss og metalltråder, skaper den spenningen jeg ofte tilstreber. Jeg er opptatt av naturens former, både det som lever og det som bare er. Mine tema har ofte humor med en aldri så liten snert. Jeg ønsker å antyde uten å ta stilling.

Mine strikkeplagg er vanligvis norsk, norskere, norskest.....

 

                                                                                                 Mette H. Handberg

 


KONTAKTINFORMASJON
Adresse:
Bromstadekra 17 C,
7046 Trondheim

Tlf.: (+47) 73 91 87 29
(+47) 41 28 77 77

E-post: mettenhandberg@gmail.com

Medlem av BONO

       

ARAKNE ON FACEBOOK. ADDRESSE: SAXENBORG ALLÉ 2. 7045 TRONDHEIM. NORWAY. EMAIL: Se Om ARAKNE - kontakt og tjenester. MOBILE: (+47) 995 80 417